Privé
BARBARA PLUGGE

Herman van Veen vrij om te trouwen met Gaëtane

31 dec 1992

Herman van Veen en Marlous Fluitsma gaan nu toch scheiden. Hoewel het echtpaar , met hun nieuwe gelieven, in volle harmonie met elkaar samenleefde, wil Herman nu vrij zijn voor een nieuw huwelijk. Voor HERMAN VAN VEEN heeft zijn OVERSPELIG huwelijksleven met MARLOUS FLUITSMA zijn langste tijd gehad. De cabaretier vroeg echtscheiding aan om te kunnen trouwen met zijn nieuwe liefde, de Belgische danseres GAËTANE BOUCHEZ. Marlous heeft tegen de beslissing van haar bijna-echtgenoot begrijpelijkerwijs niet geprotesteerd, want zij zal nu vrij zijn om 'ja' te kunnen zeggen wanneer haar geliefde, de arts DRIES FORTUIN, wiens ZILVEREN vriendschapsring zij al draagt, met een aanzoek komt. De bijzondere woonsituatie in de riante Soester woonboerderij van de Van Veen's heeft heel wat gespreksstof opgeleverd. Hermans overvolle agenda en vele buitenlandse tournees werkten als een stoorzender op zijn gezinsleven. Hoewel het nooit tot felle ruzies kwam, groeide het echtpaar langzaam maar zeker uit elkaar. Omwille van de kinderen bleven Marlous en Herman bij elkaar, maar het gemis aan passie en hartstocht, een schouder om tegen uit te huilen, werd voor beiden ondraaglijk.

Toen Marlous verliefd werd op de tv-arts Dries Fortuin had Herman daarvoor alle begrip. Hij stond zelfs toe dat Dries, die eerder was getrouwd en vader is van twee kinderen, bij hem en Marlous introk! Ook maakte de cabaretier geen bezwaar toen zijn vrouw haar minnaar op haar kosten liet promoveren en hem bij deze gelegenheid ook een groot feest in Amsterdam aanbood. Dokter Dries Fortuin drijft nu een florerende praktijk in Amsterdam- Buitenveldert, waar hij zich heeft ontpopt als bedreven ortho-manipulator' (het terugduwen van scheefstaande wervels) en haptonoom.


De paden der liefde


Maar ook Herman bewandelde liever de paden der liefde, dan in zijn hotelkamer dan op een houtje te bijtenhotelkamer op een houtje te bijten. Tot over zijn oren werd hij verliefd op de donkere Gaëtane, vaste medewerkster van zijn theatershow. Naar de repetities in het Sinaer in Laren liet hij zich voortdurend door haar vergezellen en toen al verraadden oogcontacten hun prille gevoelens.

Niet lang daarna introduceerde hij Gaëtane bij Marlous. De ontmoeting verliep volgens ingewijden ronduit soepel, maar om de kennismaking nog wat te vergemakkelijken, besloten Herman en Marlous daarna 'MET Z'N ALLEN' met vakantie te gaan. En dus mocht niet lang daarna ook Gaëtane zich bewoonster van het schitterend landgoed in Soest noemen...

Op de hoeve was inmiddels ook al een nieuwe indeling gemaakt. Marlous, dit seizoen naast JULES CROISET op de planken in Gesprekken na een begrafenis, en haar Dries bewonen het hoofdgebouw, Herman en zijn geliefde net luxe koetshuis, dat overigens ook volledig als woning is ingericht. Herman heeft inmiddels te kennen gegeven op korte termijn in déze situatie verandering te willen zien.

Hij staat op een WONINGRUIL, met gevolg dat Marlous en Dries naar het koetshuis zullen moeten verkassen. Herman wil zelf weer hoofdbewoner van de boerderij zijn.
Overigens moet Marlous ook tegen déze maatregel van Herman niet in het geweer zijn gekomen. Naar verluidt zijn de afspraken over de financiële afwikkeling van de scheiding zo riant, dat weeklagen beslist niet op zijn plaats zou zijn. En zo worden Marlous en Herman tóch nog gelukkig, als ze dat niet al waren... ?Barbara Plugge